© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 06 (11 oktober)

Tivoli VE1 - Geldrop VE1 3-7

Vorige week is eindelijk de eerste zege geboekt en wel tegen angstgegner Gestel. Vandaag kon hier een gevolg aan worden gegeven tegen een oude bekende, de wedstrijd met Geldrop is weer terug van weggeweest. Nu hadden de veteranen het hier een aantal jaar geleden al lastig tegen en zo te zien had Geldrop ook een verjonging doorgevoerd, dus er werd een lastige pot verwacht. Binnen tien minuten was de hoop op een goed resultaat al vervlogen. Na drie minuten kwam stand-in doelman Hennie half uit, waarna de spits hem eenvoudig voorbij kon: 0-1. Twee minuten later was het Bas die zijn man liet lopen, ook deze bal vloog tegen de touwen: 0-2. En alsof dat nog niet genoeg was, werd Hennie na tien minuten kansloos gelaten door een afstandsschot: 0-3. De veteranen schrokken wakker en begonnen te voetballen. Twee minuten na de 0-3 wist Frans de achterlijn te behalen, hij gaf strak voor en Frank G. kon de bal binnen lopen: 1-3. Daarna ontbrak het aan grote kansen en waren beide elftallen gelijkwaardig. Tegen het einde van de eerste helft werden de Tivolianen sterker en dat resulteerde ook in de gelijkmaker. Een lange bal van Frans zette Mike vrij voor de doelman, deze werd omspeeld en zo was de aansluiting weer een feit. Een minuut later, na precies een half uur, deed Geldrop alweer iets terug. Uit een vrije trap, waarbij er twijfel was bij Fred M en Hennie, tekenden zij voor de 2-4. Op slag van rust had Mike dé kans om de achterstand wederom te verkleinen. Hij omspeelde de doelman, had alle tijd, maar raakte twee meter voor een lege goal gek genoeg de lat. De veteranen leken krachten te kort te komen, want in de tweede helft liep Geldrop redelijk eenvoudig uit naar een grote voorsprong. Na zes minuten werd Hennie door een vrije trap verschalkt: 2-5. Na een kwartier spelen maakte Hennie de redding van de dag. Met een spectaculaire zweefduik wist hij een kopbal te pareren, de rebound bleek hem echter te machtig: 2-6. Drie minuten later maakte Tivoli de 3-6, maar deze bleek alleen goed voor de statistieken. Johan legde breed, waarop Frans onmiddellijk uithaalde. Voor zover het nog niet gebeurd was besliste Geldrop een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief. Een lage voorzet werd met een sliding over de doellijn gewerkt. Het laatste kwartier gebeurde er weinig. De veteranen waren vermoeid en konden niet beter en Geldrop hoefde niet meer aan te zetten. Nu de veteranen meer dan de helft van hun wedstrijden verloren hebben, kan je spreken van een ronduit slechte seizoensstart. Hierbij lag het niet altijd aan de veteranen zelf, maar ook aan de jongere teams die zij ontmoet hebben. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen De Valk. Gezien hun recente resultaten zullen de veteranen het daar heel zwaar krijgen, dus zullen zij hun beste beentje voor moeten zetten om een maximaal resultaat te behalen. De webryder, Marc van Hout